Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


A Pananet projekt bemutatkozása a VI. Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon

A 2010. október 10-én megrendezésre kerülő VI. Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon bemutatkozik a Pananet projekt.

A PaNaNet (PannonianNatureNetwork), egy egyedülálló, osztrák magyar hálózat, amely 4 nemzeti parkból, (Nationalpark Neusiedlersee-Seewinkel Ausztriában, Fertő-Hansági-, Őrségi- és Balaton-felvidéki Nemzeti Park Magyarországon), a 6 Burgenlandi natúrparkból (Neusiedlersee-Leithagebirge, Rosalia-Kogelberg, Landseer Berge, Geschriebenstein, Weinidylle és Raab) és 4 nyugat-magyarországi natúrparkból (Sopron, Irottkő, Őrség, Kerka) áll. A 2013-ig tartó projektet 2009. szeptember 18-án 10 órától egy nyitó rendezvény keretein belül mutatják be a nyilvánosságnak Kőszegen, a Bechtold István Látogatóközpontban. A projekt célja a védelmi körzetek társadalmi elfogadottságának növelése, illetve ezen védelmi körzetek életminőségjavító, valamint gazdasági értékeinek a lakosság felé való közvetítése.

A természet témaköre központi szerepet játszik a turisztikai szervezetek számára, natúr - és kultúrtáj imázshordózóként működik a turizmusmarketingben,  a természeti turizmus iránt folyamatosan növekszik a kereslet. Burgenlandban és a három szomszédos magyarországi megyében az utóbbi években számos tájvédelmi területet hoztak létre.. Jelenlegi cél a természeti turizmus célcsoportorientált marketingjének beindítása.

A PaNaNet projekt célja ezért a pannon védelmi körzetek társulása, annak érdekében, hogy vonzó lehetőségként pozícionálhassák magukat a „Természeti élmények“ területén. Ehhez az eddigi eredmények minőségi fejlesztése mellett szintén fontos az új ajánlatok célcsoportokra vonatkoztatott feldolgozása. A projekt magában foglalja az ajánlat – és termékfejlesztést, közös képzést, illetve továbbképzést,  valamint nyilvánosság és marketingfeladatokat, továbbá a természetturisztikai infrastruktúra kiépítését a régiókban, amely feladatokat a vezető partner (Regionalmanagement Burgenland GmbH) és a projektpartnerek (Nationalpark Neusiedlersee-Seewinkel, Fertő-Hansági-, Örségi- és Balaton-felvidéki Nemzeti Park) közösen látnak el. Ezáltal a természeti turizmus ajánlati struktúrája jelentősen javítható, valamint az új, kiváló minőségű ajánlatokat az osztrák és a magyar partnerek közösen bocsáthatják piacra..


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark