Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


A Pananet projekt bemutatkozása a VI. Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon

A 2010. október 10-én megrendezésre kerülő VI. Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon bemutatkozik a Pananet projekt.

A PaNaNet (PannonianNatureNetwork), egy egyedülálló, osztrák magyar hálózat, amely 4 nemzeti parkból, (Nationalpark Neusiedlersee-Seewinkel Ausztriában, Fertő-Hansági-, Őrségi- és Balaton-felvidéki Nemzeti Park Magyarországon), a 6 Burgenlandi natúrparkból (Neusiedlersee-Leithagebirge, Rosalia-Kogelberg, Landseer Berge, Geschriebenstein, Weinidylle és Raab) és 4 nyugat-magyarországi natúrparkból (Sopron, Irottkő, Őrség, Kerka) áll. A 2013-ig tartó projektet 2009. szeptember 18-án 10 órától egy nyitó rendezvény keretein belül mutatják be a nyilvánosságnak Kőszegen, a Bechtold István Látogatóközpontban. A projekt célja a védelmi körzetek társadalmi elfogadottságának növelése, illetve ezen védelmi körzetek életminőségjavító, valamint gazdasági értékeinek a lakosság felé való közvetítése.

A természet témaköre központi szerepet játszik a turisztikai szervezetek számára, natúr - és kultúrtáj imázshordózóként működik a turizmusmarketingben, a természeti turizmus iránt folyamatosan növekszik a kereslet. Burgenlandban és a három szomszédos magyarországi megyében az utóbbi években számos tájvédelmi területet hoztak létre.. Jelenlegi cél a természeti turizmus célcsoportorientált marketingjének beindítása.

A PaNaNet projekt célja ezért a pannon védelmi körzetek társulása, annak érdekében, hogy vonzó lehetőségként pozícionálhassák magukat a „Természeti élmények“ területén. Ehhez az eddigi eredmények minőségi fejlesztése mellett szintén fontos az új ajánlatok célcsoportokra vonatkoztatott feldolgozása. A projekt magában foglalja az ajánlat – és termékfejlesztést, közös képzést, illetve továbbképzést, valamint nyilvánosság és marketingfeladatokat, továbbá a természetturisztikai infrastruktúra kiépítését a régiókban, amely feladatokat a vezető partner (Regionalmanagement Burgenland GmbH) és a projektpartnerek (Nationalpark Neusiedlersee-Seewinkel, Fertő-Hansági-, Örségi- és Balaton-felvidéki Nemzeti Park) közösen látnak el. Ezáltal a természeti turizmus ajánlati struktúrája jelentősen javítható, valamint az új, kiváló minőségű ajánlatokat az osztrák és a magyar partnerek közösen bocsáthatják piacra..


2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark