Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Újra nyílik a Zöld Forrás, 85 millió forintra lehet pályázni

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012-ben is meghirdeti a Zöld Forrás pályázatot: összesen 85 millió forintot kaphatnak a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek. A pályázatokat május 31-étõl június 30-ig, kizárólag postai úton lehet beadni. Egy jelentkezõ legalább 300 ezer, legfeljebb 2 millió forintot igényelhet.

A civil szervezeteknek kiemelkedõ szerepük van abban, hogy teljesüljenek a Nemzeti Környezetvédelmi Program célkitûzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. Támogatást azok a környezet- vagy természetvédelmi célú közhasznú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) kaphatnak, amelyek a tavalyi évrõl közhasznúsági jelentést fogadtak el. A pályázati kiírást a minisztérium a zöld szervezetek képviselõinek közremûködésével készítette el, így az még rövidebb és egyszerûbb, mint az elmúlt években.

A tárca célja a Kárpát-medence jó környezeti állapotának megóvása, a létünket biztosító természeti erõforrások megõrzése. A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly összesen 116 millió forinttal segítette 107 civil szervezet munkáját.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark