Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Fiatal Gazda pályázat július 16-tól

PÁLYÁZATÍRÁST VÁLLALUNK!

Érdeklődni: regiofokusz@limexnet.hu 94/500-354

2012. július 16-ától lehet jelentkezni a fiatal gazdák indulását segítő pályázatra. A gazdatársadalom elöregedése Európa-szerte óriási probléma, ezért az Európai Unióban is kiemelt cél a fiatal gazdák támogatása. A Darányi Ignác Tervben meghirdetett, most induló, 4 milliárd forintos keretösszegű pályázatot a minisztérium az AGRYA-val együttműködve dolgozta ki. Olyan rendszert igyekeztek megalkotni, amelynek segítségével a pályázók fel tudják mérni esélyeiket, és amelyben valóban azok kapják a támogatást, akik az egész vidéknek hasznára válnak. A kiírás a Nemzeti Vidékstratégiával is összhangban van: több pontot kapnak például azok a pályázók, akik vállalják, hogy lakóhelyük a lehető legközelebb lesz a gazdasághoz, illetve azok, akik főállású mezőgazdasági termelők lesznek. A tárca célja, hogy helyreállítsa a növénytermesztés és az állattartás felborult arányát, így a pályázatok elbírálásakor pluszpontot kapnak az állattenyésztők is. Szintén előnyt élveznek a kertészek, hiszen ez az élőmunka-igényes ágazat növeli a foglalkoztatást. Pluszpont jár annak az ifjú gazdának is, aki tanyán, vagy 1000 főnél kisebb lakosságszámú településen él.

Azok a 18 és 40 év közötti gazdák jelentkezhetnek, akik először kezdenek gazdálkodni, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik. Egy pályázó legfeljebb 12 millió forintot kaphat.

V. Németh Zsolt kiemelte: a fiatal gazdákat nemcsak ezzel a kiírással támogatják, hiszen minden, a Darányi Ignác Tervben meghirdetett pályázaton indulhatnak, és az elbíráláskor mindegyiken előnyt élveznek.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Az MVH közlemény ide kattintva megtekinthető.


2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark