Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Új Széchenyi Terv: három új pályázati kiírás a Nyugat-Dunántúlon

Közel 3 milliárd forint értékben három új pályázatot hirdetett ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a napokban: az egészségügyi turizmus, a helyi és térségi TDM szervezetek, a turisztikai klaszterek, az egészségügyi alapellátás, az egészségházak és a járóbeteg-szakellátás nyerhet támogatást a régióban.

Az Új Széchenyi Terv keretében jelenleg hat, csak a Nyugat-Dunántúlra vonatkozó felhívás érhető el mintegy 10 milliárd forint értékben.

Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program

Az Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése című konstrukció célja olyan, az OEP által nem finanszírozott, nem sürgősségi esetben végzett orvosi, egészségügyi szolgáltatások fejlesztése, illetve olyan veleszületett rendellenességek, betegség vagy sérülés utáni állapot kezeléséhez, kezelés-sorozatához kapcsolódó fejlesztések támogatása, amelyek ország- vagy régióhatáron átnyúló utazásokat és hosszabb távú ott tartózkodást eredményeznek szálláshely és turisztikai programcsomagok igénybevételével, növelve ezáltal a turisztikai ágazat bevételét.
A pályázatok benyújtására két szakaszban van lehetőség: 2012. augusztus 1-től első szakaszban szeptember 10-ig, második szakaszban október 8-ig.
Keretösszeg: 2 milliárd forint A pályázati kiírás dokumentációja: NYDOP-2.1.1/H-12.
A felhívás kapcsán augusztus 15-én és 16-án információs napot tartunk: bővebben

Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program

A napokban jelent meg a Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése nevű pályázati felhívás is. A kiírás 370 millió forintnyi keretösszege két részre oszlik a leendő pályázók szerint. A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetből (BKÜ) csak a turisztikai klaszterek létrehozása, fejlesztése kapcsán lehet pályázni összességében 100 millió forintra. A régió BKÜ-n kívüli területeiről a helyi (keretösszeg: 70 millió forint), a térségi TDM szervezetek (100 millió), valamint a turisztikai klaszterek (100 millió) kapcsán is adható be pályázat.
A pályázatok benyújtására 2012. augusztus 15. és október 15. között van lehetőség.
A pályázati kiírás dokumentációja: NYDOP-2.3.1/A, B-12.
A felhívás kapcsán augusztus 15-én és 16-án információs napot tartunk: bővebben

Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program

561 millió forintos keretösszeggel jelent meg a régióban az Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése című felhívás. A konstrukció célja, hogy a lakosság számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények közszolgáltatásai.
A felhívás keretében egészségközpontok és egészségházak fejlesztése kapcsán lehet projektjavaslatokat benyújtani 2012. szeptember 17. és december 31. között.
A pályázati kiírás dokumentációja: NYDOP-5.2.1/A-12.

A három legújabb felhívás mellett az alábbiak pályázhatóak még a Régióban:

Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország - Egészségipari Program

A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben nevű pályázati felhívás a turisták számára vonzerőt, élményeket, időtöltési lehetőséget nyújtó turisztikai attrakciók, valamint turisztikai szolgáltatások fejlesztését támogatja. Az így kialakítható, a turisták igényeinek megfelelő színvonalú turisztikai termékekkel növelhető az attrakciók látogatottsága és jövedelemtermelő képessége.
A 2,6 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírásra a Nyugat-dunántúli régióban, a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Zala megyei településein megvalósuló fejlesztésekkel lehet pályázni.
A pályázatok benyújtására 2012. július 1. és augusztus 31. között nyílik lehetőség.
A pályázati kiírás dokumentációja: NYDOP-2.1.1/F-12.
A felhívás kapcsán augusztus 16-án információs napot tartunk: bővebben

Új Széchenyi Terv - Vállalkozásfejlesztési Program

Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése - ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása címmel került meghirdetésre az a felhívás, melynek 1,7 milliárd forintos keretösszegéből három részcél mentén lehet támogatást nyerni.
Az "A" részcél az Ipari park címmel rendelkező területek infrastrukturális fejlesztését támogatja összességében 750 millió forintos keretösszeggel.
Ipari területek fejlesztésére a "B" komponens keretében lehet pályázni. Ezen részcél keretösszege 650 millió forint.
A "C" keretében magas hozzáadott értéket nyújtó, értéknövelt szolgáltatásokkal rendelkező technológiai inkubátor, illetve vállalkozói inkubátorház fejlesztése támogatható. A részcél keretösszege 300 millió forint.
A pályázatok benyújtására 2012. január 5-től augusztus 21-ig nyílik lehetőség.
A pályázati kiírás dokumentációja: NYDOP-1.3.1/A, B és C-11.

Új Széchenyi Terv - Közlekedésfejlesztési Program

A négy és öt számjegyű utak fejlesztése kapcsán Településeket összekötő utak fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régióban névvel hirdettek felhívást 2,8 milliárd forint keretösszeggel. Célja a kistérségi, térségi központok, a régió belső vonzáscentrumai, a nehezen megközelíthető térségek közúti elérhetőségének javítása a négy és öt számjegyű, településeket összekötő, országos mellékúthálózat minőségének fejlesztésén keresztül. Ezzel a kistelepüléseken élők és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok közszolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása, valamint a közlekedés okozta környezeti károk csökkentése valósulhat meg.
A pályázatok benyújtása 2011. március 1. és 2012. december 31. lehetséges.
A pályázati kiírás dokumentációja: NYDOP-4.3.1/A-11.

A fenti pályázatok Közreműködő Szervezete a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., kivéve az NYDOP-5.2.1/A-12. - Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg-szakellátás fejlesztése címűt, ezt a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. kezeli.

Forrás: http://www.westpa.hu/cgi-bin/westpa/news.cgi?view=ck&tID=42&nID=7945 

 


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark