Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Újra nyitva az egyik legnépszerűbb energetikai pályázat az Új Széchenyi Tervben

A 2011. május 4-én határozatlan időre felfüggesztett pályázati konstrukció 2012. október 12-én a rendelkezésre álló keret kimerüléséig újból nyitásra került. A konstrukcióra összesen 8 milliárd forint áll rendelkezésre, ami nagy valószínűséggel néhány hónapon belül kimerülhet, mivel a konstrukció kedvező minimális pályázható összeggel (1 millió Ft) került újbóli meghirdetésre, így sokan fognak pályázni.

Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra. Az energetikai hatékonyság fokozásának és az energiatakarékosságnak a szükségességét alátámasztja, hogy a statisztikai adatok szerint a hazai energiaigényesség egységnyi GDP előállítására vetítve - a statisztikai adatok szerint - valuta-paritáson mérve több mint háromszor, vásárlóerő-paritáson mérve pedig mintegy másfélszer magasabb, mint a fejlett EU tagállamokban. Jelen konstrukció hozzájárul az épületek energiatakarékosság, - hatékonyság és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában.

A pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

1.KKV-k
2. Jogi személyiségű vállalkozás, kivéve lakásszövetkezetek és mezőgazdasági szövetkezetek
3. Jogi személyiség nélküli vállalkozás
költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek (kivéve 31, 33, 34, 38)
4. Nonprofit szervezetek (5, 6)
5. Jogi személyiségű nonprofit szervezet (5)
6. Kivéve pártok
7. Kivéve jogi személyiség nélküli nonprofit szervezet (6)
Valamint:
- Közoktatási feladatok ellátásában közreműködő intézmények

A pályázatban megújuló energia alapú épületenergetikai fejlesztésre lehet pályázni, lakás célú beruházás kiemelten nem támogatott. Ide tartozhat pl. a napelemes, napkollektoros rendszerek, kazáncserék, geohőt hasznosító rendszerek, biomassza kazán kiépítése, külső-belső szigetelések és nyílászáró cserék.

KKV pályázó esetén akár 60%-os támogatási intenzitással lehet pályázni, nem KKV-k esetén a támogatási arány 85%-os. A vissza nem térítendő támogatás összege minden pályázó esetén 1 milió Ft és 250 millió Ft között van.

A pályázatok benyújtására a keret kimerüléséig van lehetőség.

A pályázatról bővebb információ itt található.

Forrás: www.palyazatihirek.eu  


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark