Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Savaria Karnevál

A Régiófókusz Kht az idei esztendőben ismét tematikus programot, egy középkori piacot alakít ki Pannon Piac néven a Savaria Történelmi Karnevál időszakában.

A Nyugat–Pannon Vásározó Céh középkori kirakodóvásáráról a

Savaria Történelmi Karneválon

A Régiófókusz Kht az idei esztendőben ismét tematikus programot, egy középkori piacot alakít ki Pannon Piac néven a Savaria Történelmi Karnevál időszakában. Ennek keretében az élelmiszerek – főleg öko- és biotermékek játszák a főszerepet. A megvalósítás hátterében a Régiófókusz Kht. és a rendszeres fesztiváljain együttműködő, a népi kismesterségek hagyományait is őrző partnerség, a Nyugat – Pannon Vásározó Céh jelenik meg. A vásározók portékái színesítik a letisztult és egységes képet nyújtó, 21 db esztétikusan kivitelezett, a középkori vásárokat idéző pavilon, és a régi vásárokat megidéző installációk – a szekerek, a kaloda, mint a piac elmaradhatatlan kelléke, és egy igazi kis harangláb.

A középkori piac megjelenítésében elsőbbséget kapnak a régió termelői és kereskedői, valamint szombaton érdekes gasztronómiai bemutatóval színesítik a programunkat a Nyugat-Pannon Ökoklaszter tagjai, azzal a céllal, hogy a bio-élelmiszereket kedvelő látogatók megismerkedjenek a helyi termékkínálattal.

A piacon kaphatók lesznek tájtermékek, hagyományos ételek, öko termékek: méz, zöldség és gyümölcsök, valamint a tájborok, a kenyér és pékáruk, perecek és a langalló. Az árusító kézművesek sorában pedig lesz keramikus, fafaragó, népviseleti ruhák készítője, iparművész, gyertyaöntő és kézműves édességkészítő.

A Pannon Piac gazdapultjának célja a látogatók igényeit szolgálva, megelégedettségükkel öregbíteni a Régiófókusz Kht és a Nyugat-Pannon Vásározó Céh hírnevét.

A Pannon Piac helyszíne: Szombathely Főterén az Öreg Város Vására, azaz a Centrum áruház elé eső terület.


2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark