Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Savaria Karnevál

A Régiófókusz Kht az idei esztendőben ismét tematikus programot, egy középkori piacot alakít ki Pannon Piac néven a Savaria Történelmi Karnevál időszakában.

A Nyugat–Pannon Vásározó Céh középkori kirakodóvásáráról a

Savaria Történelmi Karneválon

 

 

A Régiófókusz Kht az idei esztendőben ismét tematikus programot, egy középkori piacot alakít ki Pannon Piac néven a Savaria Történelmi Karnevál időszakában. Ennek keretében az élelmiszerek – főleg öko- és biotermékek játszák a főszerepet. A megvalósítás hátterében a Régiófókusz Kht. és a rendszeres fesztiváljain együttműködő, a népi kismesterségek hagyományait is őrző partnerség, a Nyugat – Pannon Vásározó Céh jelenik meg. A vásározók portékái színesítik a letisztult és egységes képet nyújtó, 21 db esztétikusan kivitelezett, a középkori vásárokat idéző pavilon, és a régi vásárokat megidéző installációk – a szekerek, a kaloda, mint a piac elmaradhatatlan kelléke, és egy igazi kis harangláb.

 

A középkori piac megjelenítésében elsőbbséget kapnak a régió termelői és kereskedői, valamint szombaton érdekes gasztronómiai bemutatóval színesítik a programunkat a Nyugat-Pannon Ökoklaszter tagjai, azzal a céllal, hogy a bio-élelmiszereket kedvelő látogatók megismerkedjenek a helyi termékkínálattal.

A piacon kaphatók lesznek tájtermékek, hagyományos ételek, öko termékek: méz, zöldség és gyümölcsök, valamint a tájborok, a kenyér és pékáruk, perecek és a langalló. Az árusító kézművesek sorában pedig lesz keramikus, fafaragó, népviseleti ruhák készítője, iparművész, gyertyaöntő és kézműves édességkészítő.

A Pannon Piac gazdapultjának célja a látogatók igényeit szolgálva, megelégedettségükkel öregbíteni a Régiófókusz Kht és a Nyugat-Pannon Vásározó Céh hírnevét.

 

A Pannon Piac helyszíne: Szombathely Főterén az Öreg Város Vására, azaz a Centrum áruház elé eső terület.

 


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark