Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Régiófókusz a Facebookon!


Képekkel és információkkal várjuk látogatóinkat a Régiófókusz Facebook oldalán!

Kövessen minket a következő oldalakon:

Régiófókusz - Őrségi Tökfesztivál - Pannon Piac

A honlap a Vas Megyei Közgyűlés Idegenforgalmi Bizottságának támogatásával valósult meg.

A Régiófókusz Nonprofit Kft. 2003 nyarán jött létre. A társaság célja vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és azok társulásai, nonprofit és más szervezetek számára a gazdasági, társadalmi különbségek felszámolása, a foglalkoztatás és a munkahelyteremtés bővítése, a humánerőforrás, a térségek és települések segítése, az agrárszektor és a turizmus fejlesztése, a környezettudatos gondolkodás, az öko-szemlélet erősítése. A fenti célok elérése érdekében hazai és nemzetközi pályázati forrásokból vissza- és vissza nem térítendő támogatások elnyerése, és más - a fenti célok elérését lehetővé tevő - lehetőségek feltárása és kiaknázása a működés kiemelt területe. A Régiófókusz Nonprofit Kft. a térség gazdaság-, humánerőforrás- és környezetfejlesztésével összefüggésben koordináló szerepet kíván betölteni.

A szervezet közhasznú tevékenysége a fentieknek megfelelően a munkaerőpiaci képzéssel, az euroatlanti intgráció elősegítésével, a környezetvédelemmel és vállalkozásfejlesztéssel függ össze. Ezen belül különösen a verseny- és piacképesség és az esélyegyenlőség javítása, a felzárkózás elősegítése, a szellemi infrastruktúra fejlesztése, a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás kerül a figyelem középpontjába, mégpedig a hazai és az uniós normáknak való megfelelés alapján. Az információs társadalom kihívásaira a képzés és oktatás, továbbá a készségfejlesztés eszközein keresztül történik a válaszadás és visszacsatolás a gazdaság, a társadalom és az intézményi szektor szereplői részére.

A környezettudatos gondolkodás erősítése a társadalmi és a gazdasági szféra minden területén meghatározó. A fenntartható fejlődés, az öko-szemlélet fejlődésének segítése, az ez irányú - hazai és uniós elvárásoknak megfelelő - felzárkózás elősegítése a Régiófókusz Nonprofit Kft. egyik kiemelt feladata. A foglalkoztatásban és a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek, csoportok tagjai és közösségei számára képzéseken és egyéb szolgáltatásokon keresztül az esélyegyenlőség és az életkörülmények javítása, a munkaerőpiacon való versenyképesség erősítése a szervezet célja.

A fenti tevékenységeket a közhasznú társaság az információk terjesztésével, tanácsadással, a lehetséges források feltárásával és felhasználásával valósítja meg.

A szervezet működésének középpontjában a térségi hálózati kooperáció áll. Ez a szellemi tőke erőteljesebb hasznosulását biztosítja a Nyugat-dunántúli régió kis- és mikro-térségei számára. Ennek megfelelően a szolgáltatási rendszert, mint problémamegoldást földrajzi értelemben oda telepíti a szervezet, ahol a gondok felvetődnek, vagyis a kistérség szintjére. Ez lehetővé teszi, hogy a lokális területek könnyebben csatlakozzanak a már meglévő országos "szellemi sztrádákhoz". A "főútvonalakról" ugyanis sokszor nem láthatóak azok a finom, apró, - ámde a helyiek számára mégis kardinális - nehézségek, melyek felszámolásával a "göröngyös, sáros utak" járhatóbbakká, s a nemzetközi hálózatban is használhatóbbá válnak. Ezt a törekvést az integrációra való készülődés hívta életre, s harmonizál a közösség szintjén is preferált szubszidiaritás elvével.

A Régiófókusz Nonprofit Kft. a lokális együttműködés hálózati rendszerében forrásteremtő katalizátorként is részt vesz. Ebben a funkciójában a szervezet tevékenysége sokszereplős, nyitott, átjárható, ezért alkalmas a lokális szellemi tőke megmozdítására, a helyi gazdaság problémáinak térségi szintű megoldására. A kreatív gondolkodáson alapuló együttműködés ilyen módon képes egy szinergikus hatás kiváltására is.

2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark