Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Mindszenty zarándoklat a Mária út jegyében 2012. november 24-én

Mindszenty zarándoklat a Mária út jegyében

Mindszenty zarándoklatra kerül sor a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület „Zarándokutak közép-európai hálózatának kiépítése az osztrák-magyar határtérségben” c. projekt keretében, amely a Mária út fejlesztését tűzte ki célul. Ennek keretében Mindszenty zarándoklatra kerül sor a projekt végrehajtásában közreműködő szervezetek, zarándokcsoportok, egyházközségek, magánszemélyek, fiatalok, gyermekek és családok együttműködésében 2012. november 24-én, szombaton.

A zarándoklat a Vasvári Szentkúti kápolnától indul, amely híres Mária-búcsújáróhely. A kápolna azután épült, hogy 1860 körül egy megvakult huszár a forrás vizében megmosakodva visszanyerte látását. A csoport Vasvár Fő terén áthaladva, Oszkó felé veszi az irányt, ahol a szőlőhegyen most épülő kápolnánál tízóraival szakítja meg útját. A kápolnánál egy közös áhítatra is sor kerül. A csatlakozókkal kiegészülve, a zarándokok délután 14.00 órakor érkeznek meg Csehimindszentre, ahol egy közös imádsággal emlékeznek meg Mindszenty József bíborosról a Mindenszentek templomban. Ezután Fukszberger Imre polgármester vezetésével megtekintésre kerül az esztergomi érsek szülőháza. A zarándoklat ebéddel zárul.

A zarándoklat útvonala: Vasvár, Szentkút (indulás 9.30-kor) – Vasvár, Fő tér – Oszkó, szőlőhegy (11.30) – Csehimindszent (14.00).

További információ a november 24.-i zarándoklattal kapcsolatosan: 

Zágorhidi Czigány Balázs, 30/525-37-66 és Hutflesz Mihály, 30/217-55-13 

Bővebb információ a Mária utat támogató határon átnyúló projekttel kapcsolatosan:

Taschner Tamás, Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület
20/ 77 56 804, fertotaj@vilagorokseg.hu

A PILGRIMAGE AT- HU projektről bővebben itt olvashat!

Sajtómegjelenések:

- Vas Népe

A zarándoklatról készült további fényképek megtekinthetők ide kattintva.


  Meghívó Mindszenty zarándoklat

további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark