Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Kimerítették a mikrovállalkozások a kombinált mikrohitel program forrásait

Jóllehet a pályázatok befogadása változatlan, az elmúlt hetekben vidéken is kimerítették a mikrovállalkozások az Új Széchenyi-terv egyik legnépszerűbb konstrukciójának, a kombinált mikrohitel programnak a forrásait. Egyelőre nem tudni, hogy az NFÜ a jelentős támogatási igényeknek megfelelően rendel-e újabb, jelentősebb forrásokat a kiírásra.

Eddig már közel 19 milliárd forint értékű igénylést érkezett be az Új Széchenyi Terv mikrovállalkozások fejlesztését célzó kiírására vidéken. Ez azt jelenti, hogy elvileg kimerültek a közép-magyarországi régió kivételével az ország összes régiójára vonatkozó, a gazdaságfejlesztési operatív programban (GOP) meghirdetett kiírás forrásai, miután a tavaly márciusban elindított kombinált mikrohitel program vidéki konstrukciójára eredetileg 15 milliárdos keretet különített el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

A fővárost és Pest megyét lefedő közép-magyarország operatív program (KMOP) kiírásában a mikrovállalkozások által benyújtott igénylések összege már márciusban elérte az eredetileg a célra elkülönített hatmilliárdos értéket. A közép-magyarországi régióban a kiírást az NFÜ már fel is függesztette. A pályázati ablak március 31-i hatállyal történő felfüggesztése előtt két nappal azonban az NFÜ közölte, hogy április 2-áig benyújtott pályázatok még értékelésre kerülnek. A konstrukció kedveltségét mutatja, hogy e rövid idő alatt több mint ezer pályázat keretében közel nyolcmilliárd forint értékű igénylést adtak be a mikrovállalkozások.

Forrás és további információ: Világgazdaság


2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark