Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Integrált turizmusfejlesztés a Répce völgyében

A Régiófókusz Kht. a Phare CBC 2003 program Magyarország-Ausztria Határon átnyúló turizmusfejlesztési hálózatok pályázati felhívására beadott Integrált turizmusfejlesztés a Répce völgyében című projektje pozitív elbírálásban részesült.

A projekt célja a Répce mentén a magyar-osztrák határtérség gazdaságának erősítése az integrált turizmusfejlesztés megvalósításán keresztül annak érdekében, hogy a versenytárs térségekkel szemben eredményesebb lehessen. A projekt további célja a Répce, mint tájegységeket és országokat összekötő folyó identifikációs kisugárzásának kiaknázásán keresztül a térség gazdálkodói, szolgáltatói, önkormányzatai, valamint az itt élő népek, nemzetiségek körében egy erős kohézió, belső összetartás megvalósítása annak érdekében, hogy a térség markánsabban legyen képes a külső piacok irányába történő érdekképviseletre.

A projekt keretében a következő tevékenységeket végezzük el:

  • Feltárjuk a Répce mente településeinek turisztikai tényezőit, vonzerőit. A feltárt eredményeket egy kiadványban jelentetjük meg.
  • Nyolc egyeztető műhelybeszélgetést valósítunk meg a térségen belül, ahol ismertetjük az érintettekkel a projekt célját, menetét, várható eredményeit.
  • Megszervezzük a Répce Konferenciát, ahol a turisztikai feltárás eredményeinek bemutatására kerül sor az önkormányzatok, a non-profit szektor, az agrár és turisztikai vállalkozások és a művészek számára.
  • Lebonyolítunk egy tanulmányutat, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílik megismerni a Répce ausztriai szakaszának turizmusfejlesztési gyakorlatait, módszereit.
  • A projekt keretében megszervezünk 3, a térséget érintő turisztikai fesztivált. Kapuváron a Répce Kulturális fesztivált, Csepregen a Répce Gasztrofesztivált, Répcelakon és Unterrabnitzban pedig a Répce Művészeti Fesztivált.

A projekt 2006 szeptemberéig tart, az egyes események meghatározott menetrend szerint zajlanak.


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark