Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


Integrált turizmusfejlesztés a Répce völgyében

A Régiófókusz Kht. a Phare CBC 2003 program Magyarország-Ausztria Határon átnyúló turizmusfejlesztési hálózatok pályázati felhívására beadott Integrált turizmusfejlesztés a Répce völgyében című projektje pozitív elbírálásban részesült.

A projekt célja a Répce mentén a magyar-osztrák határtérség gazdaságának erősítése az integrált turizmusfejlesztés megvalósításán keresztül annak érdekében, hogy a versenytárs térségekkel szemben eredményesebb lehessen. A projekt további célja a Répce, mint tájegységeket és országokat összekötő folyó identifikációs kisugárzásának kiaknázásán keresztül a térség gazdálkodói, szolgáltatói, önkormányzatai, valamint az itt élő népek, nemzetiségek körében egy erős kohézió, belső összetartás megvalósítása annak érdekében, hogy a térség markánsabban legyen képes a külső piacok irányába történő érdekképviseletre.

A projekt keretében a következő tevékenységeket végezzük el:

  • Feltárjuk a Répce mente településeinek turisztikai tényezőit, vonzerőit. A feltárt eredményeket egy kiadványban jelentetjük meg.
  • Nyolc egyeztető műhelybeszélgetést valósítunk meg a térségen belül, ahol ismertetjük az érintettekkel a projekt célját, menetét, várható eredményeit.
  • Megszervezzük a Répce Konferenciát, ahol a turisztikai feltárás eredményeinek bemutatására kerül sor az önkormányzatok, a non-profit szektor, az agrár és turisztikai vállalkozások és a művészek számára.
  • Lebonyolítunk egy tanulmányutat, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílik megismerni a Répce ausztriai szakaszának turizmusfejlesztési gyakorlatait, módszereit.
  • A projekt keretében megszervezünk 3, a térséget érintő turisztikai fesztivált. Kapuváron a Répce Kulturális fesztivált, Csepregen a Répce Gasztrofesztivált, Répcelakon és Unterrabnitzban pedig a Répce Művészeti Fesztivált.

A projekt 2006 szeptemberéig tart, az egyes események meghatározott menetrend szerint zajlanak.


2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark