Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


EKO-NET címmel induló Interreg IIIA közös projekt keretében tervezett programok a következők:

 EKO-NET címmel induló interreg IIIA közös projekt keretében soron következő programok

Az Interreg IIIA 2004 Közösségi Kezdeményezési Program keretében:

 A Régiófókusz Kht. és a lendvai Razvojni Center az EKO-NET projekt keretében az ökológiai termesztéssel foglalkozó parasztgazdaságok és támogató intézetek hálózatának kiépítését tűzte ki célul, valamint a falusi turizmusban részt vevő öko-termesztők, továbbá az idegenforgalmi és egyéb gazdasági ágazatok közötti együttműködés létrejöttét és fenntartását. Ezáltal közös piac alakulna ki az öko-termékeknek a határmenti térségben.

Programok: tanulmányút a szlovén-magyar öko-termesztőkhöz, vásárok, work-shopok! Bővebben az alábbiakban:

A Régiófókusz Kht. irodájában kapott helyet az öko-termesztők és -feldolgozók, valamint támogató intézményeik partnerségében a Nyugat Pannon Ökorégió Információs Promóciós Központ. Célja a tagok tevékenységeinek bemutatása, adatbázis fenntartása, illetve nyilvánosságra hozatala a Régiófókusz Kht. honlapján keresztül, továbbá a partnerek részére és érdeklődőknek nyújtott folyamatos tájékoztatás. A jól strukturált, részletes adatbázisra épülő központ működése személyes, telefonos és e-mailes kapcsolattartás során valósul meg.  

Szeptemberben tanulmányi kirándulást szervezünk a határmenti térségben az Öko-termesztők és feldolgozók tevékenységének megismertetése céljából.

2007-ben több alkalommal szervezünk work-shopokat a termesztők, feldolgozók, és támogató intézmények képviselői részére, valamint részvételi lehetőséget biztosítunk a nemzetközi és hazai öko-vásárokon.

További információk és jelentkezés - képzésekkel kapcsolatban: Baki Zsuzsannánál telefonon: 94/500-354, 30/547-7053, vagy e-mailben: bakizsu@limexnet.hu , illetve rendezvényekkel kapcsolatban: Horváth Györgynél telefonon: 94/500-354, 30/547-9018, vagy e-mailben: horvath@limexnet.hu.


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark