Európai Szociális Alap
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


II. Répce Tárlat Répcelakon

II. Répce Tárlat Répcelakon

A Régiófókusz Kht. 2006-ban bonyolította le "Integrált turizmusfejlesztés a Répce völgyében" címmel a Phare CBC 2003 program Magyarország-Ausztria Határon átnyúló turizmusfejlesztési hálózatok pályázati forrásból támogatásra került projektjét.

A 2007. évben a célkitűzések fenntartása érdekében a Régiófókusz Kht. idén is megszervezi, immár a II. Répce Tárlatot, "Répce-menti impressziók" címmel.

A kiállítás 2007. október 27-én, 17.00-kor veszi kezdetét Dr. Németh Kálmán - Répcelak Város Polgármestere, Wilhelm Heißenberger - Unterrabnitz Önkormányzatának Polgármestere és Hutflesz Mihály - a Régiófókusz Kht. ügyvezetőjének megnyitásában.

Az eseményen burgenlandi és magyar alkotók mutatják be Répce ihlette műveiket. Az országos szintű Régió Art Egyesület Vas megyei csoportja és a partnertelepülés, Unterrabnitz/ Alsórámóc polgármestere, Wilhelm Heißenberg által kiválasztott osztrák művészek közös alkotótáborban vettek részt a Répce magyar és osztrák szakaszán egyaránt. A kiállított alkotások ezen táborozások élményeit örökítik meg.

A rendezvénnyel egyfajta hagyományteremtés a cél, hiszen a kiállítás beleilleszkedik abba a turizmusfejlesztési irányvonalba, melyet maga a projekt is követ: növelni a Répce mentén élők identitástudatát, erősíteni a települések közti kohéziót, a kölcsönös segítségnyújtást a kulturális hagyományok ápolása, megőrzése révén.

 

Kiállító művészek:

 

Babos Ágnes-festőművész, Kamper Lajos - grafikus, Szabó Gábor - fotóművész

Sonja Ledl-Melchard, Harro Pirch, manfred Leirer, Walter Stifter - festőművészek

 

A kiállítás helyszíne: Répcelak, Polgármesteri Hivatal, Bartók B. u. 38.

 

A programban a következő szervezetek a partnerek: Répcelak Város Önkormányzata, Gemeinde Unterrabnitz-Schwendgraben (Burgenland)

 


további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark