Név
E-mail cím


Tökfőzde
Tökéletes tökéletek, hagyományok, ünnepek a tök világából


II. Répce Tárlat Répcelakon

II. Répce Tárlat Répcelakon

A Régiófókusz Kht. 2006-ban bonyolította le "Integrált turizmusfejlesztés a Répce völgyében" címmel a Phare CBC 2003 program Magyarország-Ausztria Határon átnyúló turizmusfejlesztési hálózatok pályázati forrásból támogatásra került projektjét.

A 2007. évben a célkitűzések fenntartása érdekében a Régiófókusz Kht. idén is megszervezi, immár a II. Répce Tárlatot, "Répce-menti impressziók" címmel.

A kiállítás 2007. október 27-én, 17.00-kor veszi kezdetét Dr. Németh Kálmán - Répcelak Város Polgármestere, Wilhelm Heißenberger - Unterrabnitz Önkormányzatának Polgármestere és Hutflesz Mihály - a Régiófókusz Kht. ügyvezetőjének megnyitásában.

Az eseményen burgenlandi és magyar alkotók mutatják be Répce ihlette műveiket. Az országos szintű Régió Art Egyesület Vas megyei csoportja és a partnertelepülés, Unterrabnitz/ Alsórámóc polgármestere, Wilhelm Heißenberg által kiválasztott osztrák művészek közös alkotótáborban vettek részt a Répce magyar és osztrák szakaszán egyaránt. A kiállított alkotások ezen táborozások élményeit örökítik meg.

A rendezvénnyel egyfajta hagyományteremtés a cél, hiszen a kiállítás beleilleszkedik abba a turizmusfejlesztési irányvonalba, melyet maga a projekt is követ: növelni a Répce mentén élők identitástudatát, erősíteni a települések közti kohéziót, a kölcsönös segítségnyújtást a kulturális hagyományok ápolása, megőrzése révén.

Kiállító művészek:

Babos Ágnes-festőművész, Kamper Lajos - grafikus, Szabó Gábor - fotóművész

Sonja Ledl-Melchard, Harro Pirch, manfred Leirer, Walter Stifter - festőművészek

A kiállítás helyszíne: Répcelak, Polgármesteri Hivatal, Bartók B. u. 38.

A programban a következő szervezetek a partnerek: Répcelak Város Önkormányzata, Gemeinde Unterrabnitz-Schwendgraben (Burgenland)


2013. augusztus 23.

Ismét Pannon Piac a Savaria Történelmi Karneválon!
részletek... 

2013. július 27.

Rábaközi Gazdanapok 2013
részletek... 

2013. július 5.

Sárgaliliom Fesztivál
részletek... 

2013. július 5.

Szili Aratófesztivál
részletek... 

2013. június 15.

VII. Rábaközi Perecfesztivál
részletek... 
további hírek 

Keresés a hírek adatbázisban:Webmark